Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق روایات، ملائکه در شب لیله الرغائب در اطراف کعبه جمع می‌شوند و از خداوند برای کسی که در ماه رجب عبادت و بندگی می کند و روزه رجبیه می‌گیرد، طلب رحمت می کنند و در واقع شب نزول رحمت الهی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ امروز اولین پنجشنبه ماه رجب است، ماهی که نباید فضائل آن را به بوته فراموشی سپرد، ماه مبارکی که از قداست ویژه ای نزد پروردگار عالم برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
اما در این میان، اولین شب جمعه این ماه، نامی خاص به خود گرفته، شبی که سرشار از پاداش و عطای فراوان بوده و در واقع شب رغبت به عبادت است، همان شبی که ملائک به زمین می آیند تا برای بندگان طلب عفو کنند.
 
آری در این شب، خداوند فرصتی را فراهم کرده است که بندگانش با میل و رغبت به‌ سوی عبادت بشتابند، لحظاتی را از خویشتن رها شوند و به ذکر، اقامه نماز و قرائت قرآن بپردازند و بی واسطه از پروردگارشان طلب مغفرت کنند.
 
هر سال همزمان با اولین شب جمعه ماه رجب، نماز لیله الرغائب در بسیاری از مساجد کشورمان اقامه می شود که از سال ۱۳۹۲ در مسجد المهدی (عج) زاهدان نیز مورد توجه ویژه قرار گرفت و هر سال جمعیت بسیار باشکوه و قابل توجهی در این نماز پر فیض شرکت می کنند.
 
معنی و اهمیت لیله الرغائب

 
در همین راستا با حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه، کارشناس مسائل مذهبی گفت و گویی انجام شده است که با اشاره به اهمیت لیله الرغائب و اعمال آن، به خبرنگار ما گفت: برخلاف آنچه که می گویند لیله الرغائب شب آرزوهاست، الرغائب به معنی آرزو نیست، بلکه به معنای میل و رغبت پیدا کردن به یک امر بوده و این شب به معنای شب عبادت و رغبت به عبادت است، چراکه در چنین شبی خدا به بنده هایش رغبت بیشتری دارد.
 
وی  اظهار کرد: با توجه به این مهم اعمالی توصیه شده که با آن بنده ها هم رغبت بیشتری به رحمت پروردگار و جذب رحمت خداوند پیدا می‌کنند.
 
اصغری حسامیه افزود: نماز لیله الرغائب از جمله نماز های بسیار سفارش شده مستحبی در شب جمعه اول ماه رجب است که به صورت فرادا اقامه می‌شود که در مسجد المهدی (عج) زاهدان هم نمازگزاران بین نماز مغرب و عشا با نیت فرادا ولی به صورت همخوانی این نماز را می خواندند.


 
 

لیله الرغائب چه شبی است؟
 
وی گفت: لیله الرغائب شبی است که پنجشنبه ماه رجب باشد، به این معنا که اگر اول رجب روز جمعه بود، شب اول لیله الرغائب نیست، چراکه از اعمال لیله الرغائب روزه روز پنجشنبه است، بنابراین آن شب جمعه ای لیلةالرغائب محسوب می شود که پنجشنبه اول ماه رجب بوده باشد.
 
این کارشناس با اشاره به اعمال لیله الرغائب، ادامه داد: همان اعمالی که برای ماه رجب بیان شده، شامل ذکر لا اله الا الله، استغفرالله ربی و اتوب علیه و قرائت سوره توحید برای لیله الرغائب نیز توصیه شده اما در این شب دارای ثواب مضاعفی است.

 

مَلَک نورانی که همنشین مردگان می شود
 
وی با بیان این که علاوه بر اعمال عمومی و مشترک ماه رجب که در لیله الرغائب ارزش بیشتری دارد، یکسری اعمال، مخصوص این شب است، اذعان کرد: روزه روز پنجشنبه از اعمال مخصوص لیله الرغائب است، وقت افطار بعد از نماز مغرب و قبل از نماز عشاء، نمازی معروف به لیله الرغائب اقامه می شود که ثواب بسیار عظیمی دارد، از جمله اینکه پیامبر (ص) فرمودند که وقتی میت را در قبر می گذارند، این نماز به صورت یک مَلَک نورانی برای وی وارد و همنشین اش می شود.
 
اصغری حسامیه با اشاره به کیفیت نماز لیله الرغائب، بیان کرد: بین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت (6 نماز 2 رکعتی) خوانده می شود که در هر رکعت سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر و دوازده مرتبه سوره توحید قرائت می شود، بعد از اتمام ۱۲ رکعت، ۷۰ مرتبه "اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ" قرائت و سپس سجده انجام و ۷۰ مرتبه ذکر "سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ" ادا می شود.
 
به گفته وی، در ادامه سر از سجده برداشته و "رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ"بیان و سپس مجدد در حال سجده ۷۰ مرتبه ذکر "سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ" قرائت می شود.

 


 

تاثیر صلوات در حاجت روایی
 
این خطیب شهیر بیان کرد: توصیه می کنم بعد از این ذکر "سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ" تمام شد، هفت مرتبه یا "ارحم الراحمین" بگویید، این ذکر جزو نماز لیله الرغائب نیست، اما سفارش شده است که اگر می‌خواهید حاجتتان برآورده شود، این ذکر را هفت مرتبه بیان کنید و بعد از آن صلوات بفرستید، حاجت بخواهید و مجدد صلوات بگویید و طلب حاجت کنید.
 
 وی با بیان این که هر حاجتی که دارید قبل و بعد آن صلوات بفرستید، چراکه روایت داریم این گونه به اجابت نزدیک است، افزود: در اهمیت لیله الرغائب روایات فراوانی نقل شده از جمله این که ملائکه برای کسی که شب لیله الرغائب را با تلاوت قرآن، نماز، دعا و استغفار بگذراند، دعا می کنند.
 
اصغری حسامیه عنوان کرد: روایت داریم که ملائکه شب لیله الرغائب در اطراف کعبه جمع می‌شوند و از خداوند برای کسی که در ماه رجب عبادت و بندگی می کند، به خصوص روزه رجبیه می‌گیرد، طلب رحمت می کنند.

وی درباره چگونگی اقامه‌ی نماز للیه الرغائب، تاکید کرد: این نماز مستحبی هست و باید فرادا خوانده شود و به جماعت صحیح نیست. با توجه به اینکه در مجموع اعمال شب لیله الرغائب مستحب است، امسال که شیوع ویروس کرونا را داریم مومنان می توانند در منازلشان یا با حضور در مساجد، امامزاده ها و دیگر اماکن مقدس با رعایت فاصله اجتماعی بیش از ۲ متر این عبادات را  انجام دهند، اگر هم ندایی از بلندگوهای مساجد بلند شد، استماع کنند و از آن بهره ببرند.
 
انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: نماز لیله الرغائب شب لیله الرغائب ماه رجب شب جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۲۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب

آیت الله غلامرضا فیاضی در درس اخلاق دفتر مقام معظم رهبری در قم به بیان راهکارهایی برای برخورد مناسب «برای رفع اضطراب‌ و پریشانی» پرداخت که تقدیم شما خواهد شد:

سؤال پرسیدند که برای رفع اضطراب و استرس هایی که بدون منشأ خاصی به انسان وارد می‌شود و از طریق پزشکی هم حل نشده چه کار باید کرد؟

قرآن می فرماید: «الَّذِینَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِکْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»، همین.

آدم اهل فکر باشد، اهل تامل باشد، توجه کند که به این دنیا نیامده که برای اینکه مثل حیوان زندگی کند، بلکه در این دنیا به دید اینکه به قول حضرت امیرالمومنین علیه السلام، دنیا تجارت خانه‌ای بیش نیست، آمده است.


تمام سعی او این باشد هر چه که عقل و شرع برای او تعیین کرده‌اند، جدی بگیرد و در این صورت ، مواردی که برای او مایه اضطراب و هم‌ّوغم ّ آینده باشد، از این موارد خیالش آسوده است.

برای اینکه می داند که خدا از خودش به او مهربان تر است، مگر یکی از اسامی خدا، ارحم الراحمین نیست؟ یعنی هر چقدر والدین شما، بهترین دوست و دلسوز شما باشد، یک میلیاردم آن رحمت و لطف خدا نمی‌شود. چون رحمت و لطف خدا بی پایان است. رحمت دیگران اگه واقعیت داشته باشد محدود است و محدود نسبت به نامحدود هیچ است. این امر را باید توجه داشته و سعی کنیم خدا را فراموش نکنیم.

همه عواملی که باعث اضطراب می‌شوند، چیز محدودی هستند، چون خدا ولی انسان است و خدا این طور است که «أ لیس بکاف عبده».

خداوند متعال فرموده: بشر شعورت کجا رفته است؟ عقلت کجا رفته؟ مگر می‌شود خدا کفایت کار بنده خودش را به عهده نگیرد.

امام در هواپیمای فرانسوی نشسته و بختیار نخست وزیر شاه هم در ایران دستور داده چهار بمب افکن بلند شده و وقتی که امام می‌نشیند، هواپیمای امام را بمباران کنند. خیلی ها فکر می کنند که امام دچار اضطراب است، در صورتی که خیلی هم از من و شما حالشان عادی تر است، چرا؟ چون متوجه است که خدا عالم را اداره میکند. حالا بختیار در این امر در مقابل قدرت الهی کسی نیست.


«إِنْ یَنْصُرْکُمُ اللهُ فَلا غالِبَ لَکُمْ وَ إِنْ یَخْذُلْکُم فَمَنْ ذَا الَّذی یَنْصُرُکُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَ عَلَی اللهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ».

خیال و اضطراب به این خاطر است که انسان غفلت می کند و دچار وسوسه شیطان می شود.

ما اگر بخواهیم، باید استغفار در سحر را جزو برنامه زندگی خود قرار دهیم که این قلب باید موانعش رفع شود.

امام در همین فرمایشات و در برخی کتاب‌های دیگر مباحثی دارد که قلب را خدا ساخته برای اینکه خودش در آنجا استقرار پیدا کند.

«اَلْقَلْبُ حَرَمُ اَللَّهِ فَلاَ تُسْکِنْ حَرَمَ اَللَّهِ غَیْرَ اَللَّهِ» .


زنگارهای حاصل از غفلت های گذشته، جز با استغفار و صلوات بر پیغمبر اکرم صلی الله علیه و اله و سلم پاک نمی‌شوند.

اگر پاک کنیم، خداوند متعال ساکن و مستقر میشود.


بله برای اینکه مشکلمان حل شود، باید اول نگاه کنیم که خودمان در ارتباط با خدا چه گیر کاری داریم؟

بهترین راه این است که وقتی به حرم می‌رویم، بعد از زیارت دو رکعت نماز بخوانیم و به حضرت معصومه سلام الله علیها هدیه کنیم؛ سپس سر به سجده گذاشته و صد بار بگوییم «اللهم العن هارون و مامون»، بعد به بی بی عرض کنیم که آمده‌ایم محضر شما برای اینکه بفهمیم کجای کار ما عیب دارد.

آن وقت یک قلم و کاغذی دست گرفته و عیب های خود را یادداشت می کنیم.


اگر به نمازمان اهمیت نمی‌دهیم، می نویسیم بی اعتنایی به نماز؛ اگر به پدر و مادرمان اهمیت نمی‌دهیم باید بنویسیم بی اعتنایی به پدر و مادر؛ اگر به همسرمان آن طوری که باید برخورد خوب داشته باشیم، می نویسیم و بالاخره همه این ها را را یکی یکی می‌نویسیم، بعد که تمام شد اگه چیزی به نظرمان نیامد، هفت صلوات می‌فرستیم که بلکه اگر چیز دیگری هم هست یادمان بیاید و اگر به یادمان آمد باز می نویسیم، بعد زیر نوشته های خود می نویسیم: خدایا من در محضر این بی بی تعهد می کنم که دیگر این غفلت‌ها را نداشته باشم، خودت هم کمکم کن .


از حضرت معصومه سلام الله علیها بخواهید که عنایت کند تا بتوانید غفلت‌های گذشته را به صورت جدی ترک کنید و استغفار در سحر هم به دنبال اینکه بهترین اعمال است داشته باشید.

اگر تصمیم بگیرید که یک سال کامل در سحرها صد بار استغفار کنید، دیگر دلهره و اضطراب نخواهید داشت. لفظ نجس خارجی را هم ننویسید، چون ما باید فرهنگ نجس آنها را مثل خودشان نجس بدانیم و نوکر بی مواجب آنها نباشیم، برای اینکه یکی از فرهنگ آن ها زبانشان است که ما نباید ترویج کنیم.

دیگر خبرها

  • با توافق الاتحاد: بنزما به رئال بازگشت (عکس)
  • آسفالت معابر آرامستان بهشت رحمت شهرکرد
  • قرآن؛ کتاب زندگی/ قرآن، نور و رحمت و هدایت به سوی خیر و سعادت است
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • آغاز بارش رحمت الهی در خوزستان
  • نزول بیت‌کوین و اتریوم / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • فرصت انتقام برای گل‎گهر در حذفی مهیا شد
  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند